Spring naar hoofd-inhoud

Prestatieafspraken 2021

Elke woningcorporatie is verplicht om prestatieafspraken te maken met de gemeente en de huurdersorganisatie. De gemeente moet dan wel een woonvisie hebben. Deze prestatieafspraken zijn een jaarlijks terugkerend proces.

Afspraken 2021
In de prestatieafspraken staat concreet hoeveel woningen Woongoed Zeeuws-Vlaanderen in de gemeente heeft in 2021. Dus hoeveel woningen wij van plan zijn te slopen, verkopen, aankopen en nieuw te bouwen in 2021 én de uitgaven aan leefbaarheid, de investeringen in onderhoud en duurzaamheid. Lees hier verder voor de volledige prestatieafspraken met de gemeenten.

Proces
Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente en de huurdersorganisatie(s) moeten jaarlijks op 1 juli beschikken over het zogenaamde bod van de corporatie. Het bod is de basis voor het opstellen van de jaarlijkse prestatieafspraken. Woongoed Zeeuws-Vlaanderen heeft haar bod voor 1 juli 2020 aangeboden aan de gemeenten Terneuzen, Sluis en Hulst. Dit samen met onze uitnodiging om gezamenlijk te komen tot de prestatieafspraken. Volgens de Woningwet moeten de partijen ieder jaar voor 15 december de prestatieafspraken overeenkomen. De gemeenten, Stichting Huurdersbelangen (SHB) en Woongoed Zeeuws-Vlaanderen tekenen allen de prestatieafspraken.

Thema ‘beheer van openbare ruimten’
Samen met de gemeente Terneuzen en de SHB spraken we af om ter voorbereiding op de prestatieafspraken het thema ‘beheer van openbare ruimten’ uit te werken. Doel daarvan is om in buurten met huurwoningen en particuliere woningen de woonomgeving te verbeteren. We verkennen met elkaar wat de gemeente hierin kan bijdragen, wat wij hierin kunnen betekenen en hoe we bewoners kunnen betrekken. Concreet gaan we een buurt benoemen waar we in 2021 van start gaan. Al doende leren we dan van elkaar wat we kunnen en wettelijk mogen bijdragen om de woonomgeving te verbeteren. De volgende zaken gaan we in gezamenlijkheid aanpakken:

  • parkeerruimte auto’s;
  • tuinonderhoud huurders en particuliere woningbezitters;
  • in gezamenlijkheid handhaven op ongewenste spullen (rommel) in (voor)tuinen;
  • onderhoud publiek groen;
  • brandgangen / tuinafscheidingen.
Terug