Spring naar hoofd-inhoud

Prestatieafspraken 2022

Elke woningcorporatie is verplicht om prestatieafspraken te maken met de gemeente en de huurdersorganisatie. De gemeente moet dan wel een woonvisie hebben waar de afspraken op aansluiten. Deze prestatieafspraken zijn een jaarlijks terugkerend proces.

Afspraken voor 2022
In de prestatieafspraken staat concreet hoeveel woningen Woongoed Zeeuws-Vlaanderen in de gemeente heeft in 2022. Dus hoeveel woningen wij van plan zijn te slopen, verkopen, aankopen en nieuw te bouwen in 2022 én de uitgaven aan leefbaarheid, de investeringen in onderhoud en duurzaamheid. Lees hier verder voor de volledige prestatieafspraken met de gemeenten.

Proces
Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente en de huurdersorganisatie(s) moeten jaarlijks op 1 juli beschikken over het zogenaamde bod van de corporatie. Het bod is de basis voor het opstellen van de jaarlijkse prestatieafspraken. Woongoed Zeeuws-Vlaanderen heeft haar bod voor 1 juli 2021 aangeboden aan de gemeenten Terneuzen, Sluis en Hulst. Dit samen met onze uitnodiging om gezamenlijk te komen tot de prestatieafspraken. Volgens de Woningwet moeten de partijen ieder jaar vóór 15 december de prestatieafspraken overeenkomen. De gemeenten, Stichting Huurdersbelangen (SHB) en Woongoed Zeeuws-Vlaanderen tekenen allen de prestatieafspraken.

Terug