Spring naar hoofd-inhoud

Nieuw kantoor Sociaal Pension

In Oostburg opende het Social Pension onlangs hun nieuwe kantoor in een woning van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen.

Opening nieuw kantoor Sociaal Pension
Onlangs opende het sociaal pension Oostburg de deuren van haar nieuwe kantoor. Woongoed Zeeuws-Vlaanderen verhuurt in oostburg twaalf woningen aan het Sociaal Pension. Eén van deze woningen is het nieuwe kantoor. “Wij zijn heel blij met ons nieuwe kantoor. Het geeft ons meer ruimte om te werken. Ook hebben we in dit nieuwe kantoor meer privacy, de muren zijn minder gehorig. Hierdoor kunnen we samen met de cliënt onderwerpen bespreken zonder dat iemand het hoort”, vertelt mevrouw Arslan.

Woonbegeleiding
Het Sociaal Pension geeft woonbegeleiding aan cliënten vanaf achttien jaar die problemen hebben op verschillende leefgebieden. Het Sociaal Pension is onderdeel van Emergis. Ze geven intensief begeleiding in een periode van twee jaar waarin de cliënt in een eengezinswoning of een appartement van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen woont. In deze twee jaar stelt de cliënt samen met de woonbegeleider een begeleidingsplan op. Hierin staan de doelen waaraan de cliënt wil werken of wat de cliënt wil leren. Voorbeelden zijn het op orde brengen van financiële situaties, werken aan een dag- en nachtritme en het op zoek gaan naar een zinvolle dagbesteding zoals een studie of baan. De beide partijen evalueren het begeleidingsplan wekelijks. Waar nodig vullen ze het plan aan. Het Sociaal Pension levert zorg op maat.

Nazorg
Na de twee jaar intensieve begeleiding kan de cliënt kiezen voor een half jaar nazorg. Ze verhuizen dan  naar een eigen woonomgeving. Samen met het Sociaal Pension bouwen ze de intensieve begeleiding af zodat de cliënt na deze periode zelfstandig kan functioneren.

Het Sociaal Pension is gevestigd in Oostburg, Goes, Hulst en Middelburg.

Terug