Spring naar hoofd-inhoud
Naamloos document

Koopwoningen bereikbaar voor iedereen

Voor de zomer startten we met een pilot in de gemeente Sluis waarbij we huurwoningen verkopen aan starters via een ‘sollicitatieprocedure’. We werkten hierbij samen met Versluijs Makelaardij. Inmiddels staan er ook woningen te koop in de gemeente Hulst via BENmakelaar en in de gemeente Terneuzen via Spuesens Makelaars & Taxateurs. Inmiddels verkochten wij al enkele woningen op deze manier. Via een motivatiebrief geven kandidaten aan waarom juist zij in aanmerking komen voor een koopwoning. Criteria zijn onder andere binding met de streek en permanente bewoning voor minimaal vijf jaar. We gaan dus niet voor de hoogste bieder, maar voor de meest geschikte kandidaat. Op deze manier geven we starters de kans om een woning te kopen en vergroten we de leefbaarheid in een kern. Heb je interesse om op deze manier een woning te kopen, neem dan rechtstreeks contact op met de makelaar.

Versluijs Makelaardij voor de gemeente Sluis
Brigit Tetteroo: “We zijn vereerd dat we samen met Woongoed Zeeuws-Vlaanderen aan de wieg stonden van zo’n mooi project. Wij mochten de hele werkwijze en procedure ontwikkelen en uittesten. Dat was een uitdaging op zich. De verkoop van woningen door de geïnteresseerden te laten solliciteren, is ontzettend leuk. Op deze manier helpen wij jonge mensen met de start van hun wooncarrière. Ook de extra aandacht en begeleiding die daarbij komt kijken, geeft veel voldoening. Als makelaar kom je met veel mensen in contact. Dat is altijd al leuk. Maar door het ‘solliciteren’ leer je de kijkers nog veel beter kennen. Dat is een extra leuke bijkomstigheid. Kopers zijn daardoor mensen met een verhaal en een leuke achtergrond. Dat schept een band. Maar het mooiste is nog de gelukkige gezichten als ze uiteindelijk hun handtekening zetten en de sleutel krijgen!”

BENmakelaar voor de gemeente Hulst
Ben Lockefeer: “Sinds 2004 ben ik makelaar/taxateur. Woongoed Zeeuws-Vlaanderen koos mij begin van de zomer om de verkoop van woningen te begeleiden in de gemeente Hulst. Op dit moment is één woning in Clinge officieel verkocht en twee woningen zijn verkocht onder voorbehoud van financiering. Er is via mij nu nog één woning in de verkoop in Kloosterzande en er komen er nog meer aan. Woongoed Zeeuws-Vlaanderen wil namelijk vóór de verkoop zorgen dat de woningen in orde zijn en dat kost enige tijd. Het is een geweldig initiatief om woningen op deze manier te verkopen en te voorkomen dat handelaars en beleggers telkens huizen voor de neus van starters wegkapen. Een mooie geste voor de lokale bewoners en omgeving. Naast sociale verhuur doet Woongoed Zeeuws-Vlaanderen nu dus ook aan sociale verkoop!”

Ben Lockefeer: “Ik vind de verkoop van de woningen op deze gekozen manier voor iedereen in de omgeving GE-WOON GOED NIEUWS.”

Spuesens Makelaars & Taxateurs voor de gemeente Terneuzen
Ingeborg Spuesens: “Sinds kort mogen wij namens Woongoed Zeeuws-Vlaanderen de woningen in de kernen van de gemeente Terneuzen verkopen. Net voor de zomer zijn we hiermee gestart en inmiddels zijn we volop bezig met de verkoop van de vierde ‘Woongoedwoning’. Het is ontzettend leuk om in deze overspannen woningmarkt een groep die weinig koopmogelijkheden heeft, te kunnen helpen aan een woning. Elke koper reageert superblij en verrast als we hen bellen met het goede nieuws. Ze worden op de reguliere markt vaak overboden en dat maakt het heel lastig om kans te maken op een woning. Bij de keuze wie uiteindelijk de koper wordt, telt meer dan enkel een goed bod. We vragen starters om te motiveren waarom zij de geschikte koper zijn. Dit geeft een extra dimensie aan het verkoopproces. We hopen in de komende tijd nog veel starters blij te mogen maken met een leuke Woongoedwoning.”

Heb je interesse om op deze manier een woning te kopen, neem dan rechtstreeks contact op met de makelaar.

Terug