Spring naar hoofd-inhoud
Naamloos document

Kick-off Praktijkroute Economie Zeeuws-Vlaanderen

Met ingang van schooljaar 2018-2019 start Scalda in Zeeuws-Vlaanderen de Praktijkroute Economie. Dit houdt in dat de studenten vanaf dag één starten in de praktijk en niet meer op een schoollocatie komen. De studenten worden in het bedrijf gecoacht door een coach van Scalda en een praktijkopleider van de organisatie. Tegenwoordig moeten afgestudeerde mbo-studenten heel flexibel zijn om nu en in de toekomst een passende plek in de samenleving in te nemen. De praktijkroute vormt studenten en traint hen in zelfverantwoordelijkheid.

In het bedrijf leert de student altijd de nieuwste kennis, inzichten en vaardigheden aan.  Deze modernere vorm van leren krijgt landelijk steeds meer aandacht. De student leert op maat hoe het werkelijk gaat in een bedrijf, studenten uit de regio Zeeuws-Vlaanderen krijgen weer voldoende keuzemogelijkheden en het is geschikt voor meerdere doelgroepen.

Op 17 april jl. woonde Mia Grootaert namens Woongoed Zeeuws-Vlaanderen de kick-off van de praktijkroute Economie Zeeuws-Vlaanderen bij. Er waren 24 bedrijven aanwezig.

CvB-voorzitter van Scalda, Hendrik-Jan van Arenthals, besprak de strategie van Scalda. Eric Kerckhaert, directeur van het college voor Zakelijke en Commerciële dienstverlening en Uniformberoepen memoreerde dat in mei 2017 is gekeken naar wat de mensen van het Frieslandcollege in Leeuwarden hadden opgezet. En hoe enthousiast men hierover was. Cristina Martinez, Talent Advisor and Learning Leader Benelux van The Dow Chemical Company sprak over het belang van de praktijkroute voor de regio en de bedrijven. 

Projectleider Gre Krijn gaf aan vertrouwen te hebben in deze nieuwe vorm van leren en het samen willen doen, school én bedrijven. Daarna werden de samenwerkingsovereenkomsten getekend en werd afgesloten met een toost op het begin van iets heel moois en groots in Zeeuws-Vlaanderen.

Terug