Spring naar hoofd-inhoud

Jeugdhuis Terneuzen bijna klaar voor de nieuwe bewoners

Zeeuwse Gronden en Woongoed Zeeuws-Vlaanderen tekenen huurcontract Jeugdhuis

Op 13 december 2022 tekenen Helga van Laak en Jan van Blarikom van Zeeuwse Gronden en Ralph van Dijk van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen het huurcontract voor het Jeugdhuis in Terneuzen. De bedoeling is dat de jongeren hier vanaf januari komen wonen. In het Jeugdhuis is ruimte voor veertien jongeren vanaf 12 jaar.

Wat willen we bereiken met het Jeugdhuis
Het Jeugdhuis is bedoeld voor kwetsbare jongeren voor wie het niet meer lukt om thuis te wonen. Zeeuwse Gronden wil met begeleiding en een veilige omgeving bereiken dat de jongere en het gezin tot rust komen en weer vertrouwen opbouwen in zichzelf en elkaar. Het uiteindelijke doel van Zeeuwse Gronden is dat jongere en gezin weer in harmonie met elkaar verder kunnen. Hiervoor is behandeling nodig die gericht is op samenwerking en contactherstel. Ook als de jongeren door begeleiding zelfstandig hun verdere weg kunnen vinden in de maatschappij.

Centraal in Othene
De locatie voor het Jeugdhuis was snel beslist. De wijk Othene in Terneuzen werd als ideale locatie gekozen. Samen met de gemeente Terneuzen en projectontwikkelaar AM Zeeland werden de ideeën uitgewerkt en gerealiseerd. Othene ligt centraal. Centraal in Zeeuws-Vlaanderen en vlak bij voorzieningen zoals scholen en vrijetijdsbestedingen voor jongeren. Tot slot ligt de Kraaghoeve, het behandelcentrum van Zeeuwse Gronden, vlakbij.

Goed voor elkaar
Als maatschappelijk betrokken organisatie vindt Woongoed Zeeuws-Vlaanderen het belangrijk om een bijdrage te leveren aan dit soort initiatieven. Hun kerntaak is het bieden van goede en betaalbare huisvesting. Juist ook aan de kwetsbaren onder ons, zoals deze jongeren. De corporatie aarzelde dan ook niet toen de vraag kwam om mee te werken. Het Jeugdhuis wordt eigendom van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen en zij verhuurt de locatie aan Zeeuwse Gronden.

Snelle realisatie
De bouw van het Jeugdhuis startte begin februari dit jaar. Nu, tien maanden later, staat er een prachtig gebouw wat bestaat uit vier duurzame eengezinswoningen waarin zich veertien kleine studio’s bevinden. Het pand is onderverdeeld in twee groepswoningen. Iedere groepswoning beschikt over een ontspanningskamer, een zit- en eetruimte met een grote keuken en een spreekkamer.

Terug