Spring naar hoofd-inhoud

Huur overschrijven naar woongoed

De invoer van de nieuwe privacywetgeving heeft gevolgen voor de verwerking van betaalopdrachten. Banken zijn verplicht het IBAN en de naam mee te geven. Met de nieuwe privacywetgeving stoppen banken met het melden van het adres op rekeningafschriften. Nederlandse banken maakten de afspraak om uiterlijk 1 januari 2019 geen adresgegevens meer te vermelden in de rekeninginformatie op het (elektronische) rekeningafschrift. BNG Bank is al in de tweede helft van 2018 gestopt met de vermelding van de adresgegevens. Door deze wijziging is het voor ons moeilijk te achterhalen van wie de huur afkomstig is.

Wat betekent dit voor u als huurder bij een overschrijving?
Vermeld daarom in de omschrijving/het betalingskenmerk bij voorkeur het huurcontractnummer of de adresgegevens waarover de betaling gaat. Ons bankrekening blijft NL59 BNGH 0285 1657 12, ten name van St. Woongoed ZVL.

Internetbankieren
Als u betaalt via internetbankieren bestaat de mogelijkheid dat u de volgende melding ontvangt, bijvoorbeeld als u alleen ‘Woongoed’ invult in plaats van St. Woongoed ZVL.

‘Let op! dit rekeningnummer staat niet op naam van St. Woongoed ZVL, controleer op een andere manier of het  rekeningnummer klopt.’

Als u er zeker van bent dat het rekeningnummer correct is, kunt u de betaalopdracht uitvoeren.

Automatische incasso
Uiteraard kunt u er voor kiezen ons te machtigen de huur automatisch van uw rekening af te schrijven. Als u dit wenst, kunt u een incassoformulier aanvragen via het telefoonnummer 0115-636000.

Terug