Spring naar hoofd-inhoud

Erfafscheiding plaatsen

Wilt u een erfafscheiding plaatsen dan zijn daar regels voor. Houd daarmee rekening. Wij adviseren ook in alle gevallen even met uw buren te overleggen om latere problemen te voorkomen.

Erfgrens
Er zijn twee mogelijkheden. U plaatst de erfafscheiding precies op de erfgrens. In dit geval is bijvoorbeeld de schutting gemeenschappelijk bezit. Doe dit dan ook altijd in overleg met uw buren. U bent samen verantwoordelijk voor de kosten en het onderhoud. Als tweede kunt u de erfafscheiding, bijvoorbeeld coniferen, plaatsen op eigen grond. U bent dan zelf verantwoordelijk voor de kosten en onderhoud. In beide gevallen mag de erfafscheiding niet hoger zijn dan twee meter.

Aanplant
Wilt u op eigen grond een afscheiding aanbrengen van bijvoorbeeld coniferen, plaats ze dan minimaal 50 cm uit de grens. Als u ze dichter bij de scheiding plaatst, dan is (schriftelijk) toestemming van de buren nodig. Wilt u in uw tuin een boom van redelijk formaat, zorg er dan voor dat u deze minimaal twee meter van de grens plaatst of dat u schriftelijke toestemming van de buren hebt.

Terug