Spring naar hoofd-inhoud

Enquête huisvesting senioren

Leerlingen van Het Zwin College onderzoeken mogelijkheden voor huisvesting senioren.

Beste lezers,

Mede namens de vierde klas van het VWO van Het Zwin College vragen wij u om deel te nemen aan een onderzoek. Daarin stellen de leerlingen vragen over huisvesting van senioren in de toekomst. Dit past bij hun onderzoeksopdracht voor het vak maatschappijleer. Onlangs vroegen deze leerlingen mij in een interview of wij hieraan willen deelnemen. Uiteraard willen wij dat, en wij hopen u ook! In deze mail leggen we uit waarom.

Leefbaar Zeeuws-Vlaanderen
De leefbaarheid in Zeeuws-Vlaanderen staat onder druk. Jongeren gaan studeren en trekken weg. Het aantal ouderen neemt in verhouding steeds meer toe. Voor hun schoolproject onderzoeken leerlingen mogelijkheden om de omgeving aantrekkelijk en leefbaar te houden en/of te maken. Dit met betrekking tot wonen en werken voor jong en oud. In opdracht van een bedrijf of organisatie voeren zij een onderzoeksopdracht die bijdraagt aan de leefbaarheid van de streek. In dit geval dus voor Woongoed Zeeuws-Vlaanderen.

Enquête
Aan de hand van de gegevens uit het interview dat ik met hen had, stelden de leerlingen een enquête op met vragen over de huisvesting van senioren in de toekomst. Het gaat dan om de zogenaamde knarrenhofjes; een hofje waar ouderen wonen die elkaar kunnen helpen waar nodig. Als maatschappelijk betrokken organisatie vindt Woongoed Zeeuws-Vlaanderen het belangrijk om deel te nemen aan dit schoolproject. Dit om ook jongeren bewust te maken van de problemen, maar ook de kansen, in onze regio. Het is goed na te denken over hoe we het wonen van de toekomst zien. Daarnaast hopen we natuurlijk dat zowel de leerlingen als wij wijzer worden van de informatie die we ontvangen.

Uw mening telt
Om dit laatste te bereiken, stellen wij het op prijs als u meewerkt aan deze enquête. Wij horen graag uw mening! Het invullen duurt maximaal 5 minuten. De enquête kunt u invullen tot en met 23 maart. 

De link naar de enquete: https://forms.gle/vkXx3YwRiQsU4HNf8
(Werkt de link niet probeer het dan via een andere internetprovider)

Mede namens de leerlingen: alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

Vriendelijke groet,

Ralph van Dijk
Directeur/bestuurder Woongoed Zeeuws-Vlaanderen

Terug