Spring naar hoofd-inhoud
Naamloos document

Een mooi initiatief van Hulst voor Elkaar

Voel je je alleen? Hulst voor Elkaar helpt om contact met anderen te krijgen.

In deze bijzondere tijd zitten we veel thuis. Misschien meer dan u wilt en gewend bent. Mist u uw wekelijkse groepje of clubje? Heeft u behoefte aan meer contact met uw omgeving? Er zijn in gemeente Hulst verschillende initiatieven voor de inwoners die zorgen dat we samen de coronatijd doorkomen. We zijn er voor elkaar en met elkaar. Een kaartje, een telefoontje… Het gaat zeker nu om de kleine dingen. Hulst voor Elkaar laat zien hoe u in contact kunt blijven. Bent u digitaal (nog) niet zo vaardig of heeft u geen tablet waarmee u mee kunt doen? Hulst voor Elkaar helpt u op weg!

  • Bel eens iemand op: Heeft u behoefte aan een praatje of luisterend oor? Vrijwilligers zorgen door telefoontjes voor meer contact. Een gezellig gesprekje maakt uw dag mooier!
  • Wijs met de tablet: Voor als u het contact met uw wekelijkse clubje mist. Of met uw (klein)kinderen wilt beeldbellen. Zo kunt u in contact blijven en meedoen met online bingo en beweeglessen.
  • Schrijf je blij!: Gezellige post maakt vrolijk. Schrijf je blij is voor mensen die het leuk vinden elkaar af en toe iets te sturen. Schrijfmaatjes vertellen elkaar wat hen bezig houdt en waar ze naar uitkijken. Vrolijk elkaar op met een leuke tekst of afbeelding of tekening.
  • Samen online in gesprek: Met een aantal anderen een goed gesprek over een zinvol thema. Online, via beeldbellen met elkaar om de tafel, met maximaal vijf personen tegelijk. Er is eengespreksleider die de groep leidt. Gesprekken gaan bijvoorbeeld over 'ouder worden in de gemeente Hulst'. Hoe gaat u daarmee om?
  • Koffieklets: De ouderwetse koffiepauze, maar dan online. 's Morgens even met elkaar babbelen, gewoon bij u thuis en via beeldbellen een gezellig momentje met elkaar, over koetjes en kalfjes. Even elkaar een fijne dag wensen!
  • Whatsapp-groep: Met elkaar in gesprek in een WhatsApp-groep rond een thema. We maken groepen rond bijvoorbeeld huisdieren, gezonde voeding, televisie/Netflix, sport en boeken. In elke groep praat er iemand mee, die bijvoorbeeld meer weet over gezond leven.

Hulst voor Elkaar nodigt u van harte uit om mee te doen met één of meer van deze initiatieven. Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Bel of mail gerust.

Hulst voor Elkaar
www.hulstvoorelkaar.nl
0114-684700

Terug