Spring naar hoofd-inhoud

Diploma voor Max de Fouw

Sinds de oprichting van de Praktijkroute neemt Woongoed Zeeuws-Vlaanderen elk jaar enkele medewerkers in opleiding (MIO) onder haar hoede. Op deze manier investeren wij in de toekomst van jongeren in Zeeuws-Vlaanderen. Dit jaar mochten we examenleerling Max de Fouw begroeten. Max is de eerste student van de Praktijkroute die bij ons zijn diploma haalt.

Aanleiding stage
Max volgt de opleiding Bedrijfsadministrateur bij de Praktijkroute. Max: “Ik koos voor Woongoed Zeeuws-Vlaanderen omdat ik van medestudenten hoorde dat dit een goed en leerzaam bedrijf is om ervaring op te doen.”

Mijn werkzaamheden bij Woongoed
Alle kerntaken werden geëxamineerd dus de werkzaamheden varieerden. “Mijn vaste dagelijkse werkzaamheden waren het bankboek, huuropzeggingen en eindinspectierapporten afronden. Tussendoor werkte ik veel aan verslagen en aan de inhoudelijke toelichtingen voor alle werkprocessen die ik moest afronden. Mijn opdrachten vanuit school waren mijn praktijkexamens. Ik heb dus eigenlijk met bijna alle werkzaamheden op de financiële afdeling meegekeken of deze zelf uitgevoerd en dit met goed gevolg”, vertelt Max trots.

Toekomst
“Eerst vakantie vieren”, zegt Max. Daarna gaat hij vakantiewerk doen in de horeca, bij Roompot in Nieuwvliet-Bad. “Eind augustus begint mijn nieuwe opleiding Business Innovation in Den Bosch op de Hogeschool Avans. Wat mij het meest aantrekt is de ondernemerskant. Dat je zelf leert om producten en diensten te innoveren en dat toe te passen in de markt. Uiteindelijk lijkt het mij een grote uitdaging om een eigen bedrijf te starten”, aldus Max.

Uiteraard feliciteren wij Max met zijn diploma en wensen wij hem veel succes met zijn nieuwe opleiding volgend schooljaar!

 

 

 

Terug