Spring naar hoofd-inhoud
Naamloos document

Buurtbemiddeling

Coronamaatregelen en de buren
Wat leven we op het moment toch in een vreemde tijd. Al vanaf de lockdown in maart en nu nog steeds met de huidige maatregelen. Niet meer naar het werk of op vakantie met als gevolg dat we met z’n allen veel meer thuis zijn. Ook kinderen kunnen niet altijd naar school. Dit alles kan soms voor de buren best wat meer geluidsoverlast geven. Denk aan spelende kinderen en vaker harde muziek.

Hoe ga je in gesprek met de buren?
Heeft u overlast van de buren? Pak het dan als volgt aan. Besef dat u in een wijk woont en dat er dus af en toe enig overlast kan zijn. Is de overlast buiten proportie, zorg er dan voor dat u rust krijgt. Hiermee kunt u zelf aan de slag. Onderneem actie voordat de irritatie omslaat in boosheid. Schrijf voor uzelf op wat er aan de hand is. Waar heeft u precies last van? Is dit reëel of moet er iets veranderen? Ga na waar voor u de grenzen liggen. Wat mag u van de buren verwachten? Als u die vragen voor uzelf beantwoordt, ga dan vervolgens hiermee naar de buren en vraag of u kunt overleggen. Blijf altijd rustig en vertel waarom het voor u teveel is zonder te wijzen naar de ander. Het overkomt hun immers ook. Naar alle waarschijnlijkheid komt u samen tot een oplossing. Dit is één van de voorbeelden waarmee u een burenrelatie goed kunt houden.

Nog meer tips
Lukt het niet om samen een oplossing te vinden, heeft u goede raad nodig over hoe om te gaan met de buren of heeft u hulp nodig bij een goed gesprek? Neem dan contact op met Buurtbemiddeling. Bel naar Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, tel. 0115-636000 en toets nummer 3 (burenoverlast) in. U wordt dan doorverbonden naar Buurtbemiddeling. U kunt ook rechtstreeks mailen naar:

buurtbemiddeling@terneuzen.nl
buurtbemiddeling@gemeentesluis.nl
buurtbemiddeling@gemeentehulst.nl

Buurtbemiddeling zoekt vrijwilligers voor de gemeenten Hulst en Terneuzen!

Interesse? Neem dan contact op met coördinator Anja Rijlaarsdam via:

T: 06-54311465
E: buurtbemiddeling@gemeentehulst.nl / buurtbemiddeling@terneuzen.nl

Terug