Spring naar hoofd-inhoud

Burenoverlast

Tijdens coronatijd valt het op dat we meer meldingen krijgen van overlast. Dit is begrijpelijk. Veel mensen zijn thuis en het weer is mooi, dus we zijn veel buiten en de ramen en deuren staan veelal open. Helaas kan dit ook voor overlast zorgen.

Denk aan uw buren
Wij rekenen dan ook op uw medewerking om overlast te voorkomen en de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. Wij realiseren ons dat juist in deze tijd, als mensen veel thuis zijn, u uw buren vaker hoort dan anders. Ook met het mooie weer waardoor ramen en deuren open staan en de muziek misschien wat harder staat. De mensen in de buurt trekken meer naar buiten. Maar let op. Houd daarbij rekening met elkaar. Zorg ervoor dat uw omwonenden geen last hebben van u. Houd rekening met uw buren, zeker tussen 20.00 uur en 08.00 uur. Zet het geluid van de tv of muziek wat zachter. Ga in dit tijdsbestek niet klussen of schoonmaken en sla geen deuren dicht. Mocht u een feestje geven, geef dit van tevoren aan uw buren door. Heeft u tips ? Wij horen ze graag. Deze periode is natuurlijk ook een mooie gelegenheid om uw buurtgenoten beter te leren kennen, juist doordat het mooi weer is en iedereen naar buiten trekt!

Buurtbemiddeling
Mocht u last hebben van uw buren en komt u er samen niet uit? Schakel dan buurtbemiddeling in. Vraag uzelf allereerst af of uw klacht redelijk is en ga vervolgens na of u dit al heeft aangegeven bij uw buren. Zo niet ga dan eerst zelf met uw buren in gesprek. Let op dat u rustig blijft. Bonk of sla niet op muren en ramen want dit werkt averechts. Heeft u eerder wel eens gesproken met de buren en laait de overlast weer op? Probeer het nog eens aan te kaarten. Komt u er samen niet uit? Maak dan een afspraak met buurtbemiddeling. Dit is een instantie die met u en uw buren in gesprek gaat om samen een oplossing te bedenken.

Klachten kunt u melden via de onderstaande e-mailadressen. Uw klacht komt dan rechtstreeks terecht bij buurtbemiddeling Terneuzen, Hulst en Sluis.

Tips over hoe u om kunt gaan met burenoverlast vindt u op de website www.problemenmetjeburen.nl

Buurtbemiddeling Terneuzen
Tel: 06 – 20260665
buurtbemiddeling@terneuzen.nl

Buurtbemiddeling Hulst
Tel: 06 – 54311465
buurtbemiddeling@gemeentehulst.nl

Buurtbemiddeling Sluis
Tel: 06 – 20260665
buurtbemiddeling@gemeentesluis.nl

Terug