Spring naar hoofd-inhoud
Naamloos document

Blij met gerenoveerde woning

Het augustuszonnetje schijnt overvloedig. De camper staat gereed. De bestemming is Luxemburg. Julien van Kerckhove (80) en Roos Danckaert (78) uit Axel houden van het goede leven. Reizen is hun passie maar ook dansen doen ze graag. De twee senioren genieten met volle teugen van de zee aan vrije tijd.

Een nieuw begin
Julien en Roos leerden elkaar een jaar of drie geleden kennen. Ontmoetingscentrum De Lieve in Hulst houdt regelmatig een dansmiddag. Hier sprong de vonk dan ook over tussen de  Zuiddorpenaar en Kloosterse. Beiden verloren hun partner. “Alle twee waren we meer dan vijftig jaar getrouwd”, vertelt Julien. Het werd alsmaar serieuzer tussen het stel: er werden plannen gesmeed om te gaan samenwonen. De keus viel op Axel, een plaats met veel voorzieningen. Ze schreven zich in voor een seniorenwoning bij Woongoed Zeeuws-Vlaanderen.

De Burchthof 
Vrij snel kwam  een geschikte woning vrij. Julien en Roos kregen van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen een woning aan de Burchthof toegewezen. Roos: “We wonen aan een gezellig hofje met het nodige groen. Qua ruimte moesten we beiden wel inleveren maar dat vonden we geen probleem. Voor ons is de woning groot genoeg. En alles zo dichtbij.” Hoewel beiden nog goed ter been zijn, wilden ze geen huis met een trap. “Alles gelijkvloers is veel makkelijker.”

Renovatie
De seniorenwoningen aan de Burchthof zijn recent gerenoveerd. De keuken is compleet nieuw en ook de badkamer is gemoderniseerd. “Het resultaat mag absoluut gezien worden”, vindt Julien. Vanaf juli 2017, inmiddels ruim twee jaar, woont het stel met veel plezier samen in Axel. Roos: “Het is zó gemakkelijk. Binnen vijf minuten sta je bij slager, bakker en supermarkt.” Het is een leuk hofje waar je als buren snel een praatje met elkaar maakt.

Alles goed geregeld 
De renovatie van de woning bracht vanzelfsprekend enige overlast met zich mee. Julien en Roos vinden dat ze echter geen reden tot klagen hebben, integendeel zelfs. De informatievoorziening over de werkzaamheden was uitstekend, aldus het Axelse stel. Julien: “We kregen de sleutel van een leegstaande woning waar we gebruik konden maken van de douche en het toilet.” Het was geen probleem voor hen. Als ervaren kampeerders zijn ze wel wat gewend.

Als nieuw 
Met gepaste trots laten ze de opgefriste seniorenwoning zien. Roos: “Aan de keuken hebben ze een week werk gehad, aan de badkamer twee weken. We mochten zelf de tegels uitkiezen en ook het aanrechtblad.” Verder is er behangen en geschilderd. Het dak en de goten werden schoongemaakt. Qua gebruiksgemak voldoet de woning nu helemaal aan de eisen van deze tijd, aldus Julien en Roos. Ze zijn er blij mee. Dat weerhoudt hun er niet van om er regelmatig op uit te trekken met de camper. Oostenrijk is favoriet. Julien heeft geen TomTom nodig. Als oud-trucker weet hij z’n weg probleemloos te vinden.

Terug