Spring naar hoofd-inhoud
Naamloos document

De Zeeuwse Huiskamer

De Zeeuwse Huiskamer gaat van start in de Noordwesthoek in Breskens om vragen rond wonen en langer zelfstandig wonen te helpen beantwoorden. Het gaat om vragen die leven bij de gemeente Sluis. Na eerder projecten in woningen en complete dorpen te hebben verricht, richt de Zeeuwse Huiskamer zich nu dus op een wijk. Een nieuwe insteek die vraagt om een nieuwe aanpak.

Noordwesthoek Breskens

In de wijk wonen veel ouderen: 80% van de inwoners is 65+. Daarnaast zijn er veel eenpersoonshuishoudens. Daar is het huidige woningaanbod niet op ingericht. Het woningaanbod wordt op termijn dan ook aangepast om beter te voldoen aan de veranderende woonwensen van bewoners. Met het project De Zeeuwse Huiskamer luisteren we naar deze woonwensen.

Verhalen van bewoners

Hier ligt de taak van De Zeeuwse Huiskamer: onderzoek doen naar verbindingen in de wijk en wensen op het gebied van technologie en domotica. Domotica is een automatiseringssysteem dat elektrische toestellen in een huis aanstuurt en is ontwikkeld om het wonen in uw huis nog comfortabeler te maken.

De Zeeuwse Huiskamer zoekt de bewoners op en gaat gesprekken aan. Een belangrijk onderdeel van De Zeeuwse Huiskamer is het verzamelen van verhalen en het halen van bruikbare informatie uit die verhalen. Luisteren naar wat mensen vertellen én wat ze niet direct vertellen. Deze methode van denken vanuit de behoefte van de bewoners past De Zeeuwse Huiskamer dus ook in Breskens toe.

Locatie

Woongoed Zeeuws-Vlaanderen stelt de woning Crijnssenlaan 16 in de Noordwesthoek in Breskens beschikbaar. Deze woning dient als thuisbasis voor De Zeeuwse Huiskamer. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels in volle gang. 

Initiatief van Economische Impuls Zeeland

De Zeeuwse Huiskamer is een initiatief van Economische Impuls Zeeland. Meer weten over de Zeeuwse Huiskamer? Kijk op www.dezeeuwsehuiskamer.nl. De Zeeuwse Huiskamer werkt in Breskens in opdracht van de gemeente Sluis. Samenwerkingspartner is Woongoed Zeeuws-Vlaanderen.