Woongoed Zeeuws-Vlaanderen

Telefoon: 0115-636000
E-mail: info@woongoedzvl.nl
KvK Zeeland: 21.01.31.49
BTW-nr: NL 002595849 B01
 
04.07.2017 08:53

Klantenpanel gestart

Klantenpanel gestart: ‘Het is goed dat je je mening kunt geven’

Woongoed Zeeuws-Vlaanderen wil de mening horen van huurders. Om die reden richtten zij  een klantenpanel op. De eerste bijeenkomst vond in april plaats in het Ledeltheater in Oostburg. Ronny den Exter, beleidsmedewerker, en Suzanne de Vries van Communicatie gingen in gesprek met huurders die zich na een oproep in het bewonersblad hiervoor aanmeldden. Het klantenpanel staat los van de Stichting Huurdersbelangen (SHB). Ronny den Exter: “Het was een kennismakingsbijeenkomst waarin we uitleg gaven over het doel van het klantenpanel. De leden kunnen hun mening geven over allerlei onderwerpen. De huurders houden ons een spiegel voor. Hierdoor kunnen we onze producten en diensten verbeteren.”

Een goede zaak
Willem Ravenhorst (65) uit Oostburg was één van de huurders die zich aanmeldde voor het klantenpanel. Met echtgenote Henriet woont hij sinds 2004 in een levensloopbestendige woning. De familie Ravenhorst huurt al vanaf ‘97 van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. De inmiddels gepensioneerde Willem Ravenhorst vindt het een goede zaak dat de huurders hun zegje kunnen doen. Daarbij gaat het om zaken die mensen direct aangaan. Zelf kaartte hij op de eerste bijeenkomst het probleem van vochtige schuurtjes aan. “Als de boel roest en schimmelt moet daar een oplossing voor komen”, vindt hij. “De panelleden denken mee over oplossingen”, aldus Ravenhorst. “Als er ergernissen zijn kun je daar over praten. Dat vind ik het positieve.”

Aanmelden kan nog!
Ronny den Exter van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen hoopt dat steeds meer huurders zich de komende tijd aanmelden voor het klantenpanel. “De meeste panelleden komen nu uit Oostburg en Sas van Gent. Graag zouden we ook huurders uit andere kernen vertegenwoordigd zien in het panel. Aarzel dus niet als je mee wilt praten.” Woongoed Zeeuws-Vlaanderen wil van de panelleden hun mening horen over zaken van algemeen belang, zoals de leefbaarheid, de hoogte van de huur en duurzaamheid zoals bijvoorbeeld de zonnepanelen. Het is de bedoeling dat het klantenpanel vier keer per jaar bijeenkomt. De panelleden ontvangen een reiskostenvergoeding. De eerstvolgende panelvergadering wordt op 29 juni 2017 in Sas van Gent gehouden.

Aanmelden voor het klantenpanel kan via communicatie@woongoedzvl.nl.