Spring naar hoofd-inhoud
Naamloos document

Multifunctioneel centrum Sas van Gent langer dicht

Persbericht van de gemeente Terneuzen en Woongoed Zeeuws-Vlaanderen

Het Multifunctioneel centrum De Statie in Sas van Gent blijft nog langere tijd dicht. De eerste onderzoeksresultaten zijn goed, maar er is meer tijd nodig om alle risicoplekken te bekijken en te onderzoeken. Daarom besloten de gemeente en Woongoed Zeeuws-Vlaanderen vanmiddag om de deuren van De Statie langer gesloten te houden. De gebruikers van De Statie zijn hierover ingelicht. De gemeente en de woningcorporatie verwachten nu binnen vier weken duidelijkheid over de onderzoeksresultaten.

Zekerheid
Volledigheid en zorgvuldigheid staan in dit proces voorop. De gemeente en de woningcorporatie nemen geen enkel risico. Er is meer onderzoek nodig om een compleet en volledig beeld te hebben over de constructie. Dat onderzoek wordt de komende weken uitgevoerd in opdracht van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. 

Vervangende locaties
De gebruikers zijn vanmiddag ingelicht dat meer tijd nodig is voor het onderzoek. Zij informeren zelf hun achterban over de vervangende locaties in de komende periode.

De Statie 
De Statie wordt gebruikt door een basisschool (De Statie), kinderopvang, bibliotheek, sportverenigingen en diverse gebruikers van de zalen en vergaderruimten. Het multifunctioneel centrum werd op vrijdag 27 oktober uit voorzorg gesloten. Uit onderzoek bleek dat in dit gebouw dezelfde constructiewijze van de vloeren is toegepast als in de parkeergarage in Eindhoven. Die garage stortte eerder dit jaar gedeeltelijk in. Onderzoek in De Statie moet uitwijzen of ook hier sprake is van een risico.  

Terug