Spring naar hoofd-inhoud
Naamloos document

Multifunctioneel centrum Sas van Gent uit voorzorg gesloten

Persbericht gemeente Terneuzen en Woongoed Zeeuws-Vlaanderen

Het Multifunctioneel centrum De Statie in Sas van Gent is vanmiddag uit voorzorg gesloten. Dat hebben de gemeente Terneuzen en Woongoed Zeeuws-Vlaanderen besloten. Uit onderzoek blijkt dat in dit gebouw dezelfde constructiewijze is toegepast als in de parkeergarage in Eindhoven. Die garage stortte eerder dit jaar tijdens de bouw gedeeltelijk in. De gebruikers van De Statie zijn ingelicht dat het gebouw dicht is totdat het nadere onderzoek is afgerond.

In alle gemeenten in Nederland wordt onderzocht of er gebouwen zijn die soortgelijke vloeren hebben als in de ingestorte parkeergarage in Eindhoven. De eerste fase van onderzoek is dat analyse plaatsvindt aan de hand van bouwtekeningen en berekeningen. Op basis hiervan kan bepaald worden of een gebouw veilig is of dat nader onderzoek nodig is. Deze stap in het onderzoek naar De Statie werd vandaag afgerond. De conclusie is dat de constructie verder onderzocht moet worden. Pas dan kan bepaald worden of er aanpassingen nodig zijn.

Veiligheid
De gemeente Terneuzen en Woongoed Zeeuws-Vlaanderen die eigenaar is van het gebouw, hebben samen besloten om het gebouw per direct te sluiten. Deze ingrijpende beslissing wordt genomen om veiligheid van medewerkers en gebruikers van het gebouw te waarborgen. Hoe lang het onderzoek duurt en het gebouw dicht blijft is niet bekend.

Gevolgen
Het Multifunctioneel centrum De Statie wordt onder meer gebruikt door een basisschool (De Statie), kinderopvang, bibliotheek, sportverenigingen en diverse gebruikers van de zalen en vergaderruimten. De gebruikers zijn ingelicht over de tijdelijke sluiting. De diverse organisaties, waaronder de school, gaan op zoek naar tijdelijke huisvesting en zullen daar zelf over communiceren.

Terug