Woongoed Zeeuws-Vlaanderen

Telefoon: 0115-636000
E-mail: info@woongoedzvl.nl
KvK Zeeland: 21.01.31.49
BTW-nr: NL 002595849 B01
 

Nieuwbouw in de Finlandwijk

Prefabwoningen

Woongoed Zeeuws-Vlaanderen heeft de ruimte die vrijgekomen is in de Finlandwijk heringericht met prefabwoningen. De woningen daarvoor werden in delen afgewerkt in de fabriek van CascoTotaal in Terneuzen. Leenhouts Aannemings-Bedrijf uit Oostburg was verantwoordelijk voor de afbouw van de prefabwoningen in de fabriek, het transport naar de Finlandstraat en het koppelen en aansluiten van de woningonderdelen ter plaatse.

Oplevering

Na de bouwvak transporteerde de aannemer de onderdelen op een dieplader naar de bouwlocatie aan de Finlandstraat. Daar werden de bouwdelen gekoppeld. Het was een bijzonder transport dat zich eind augustus en begin september 2016 voltrok tussen Terneuzen en Oostburg. Eind oktober zijn de woningen opgeleverd en op 1 november 2016 kregen de nieuwe bewoners hun sleutel uitgereikt.

Aantrekkelijk Oostburg

Dit project maakt deel uit van het masterplan Aantrekkelijk Oostburg. Het doel van dit project is om bij te dragen aan evenwicht op de woningmarkt en versterking van de centrumfunctie van Oostburg. In de periode 2010-2020 zet het project in op kwaliteitsverbetering van de woningen, woonomgeving en concentratie van winkels en andere dagelijkse voorzieningen in het centrum. Dit in samenwerking met bewoners en ondernemers.

Gierzwaluwen

Wij besteden extra aandacht aan de in de wijk aanwezige gierzwaluwkolonie door in de nieuw te bouwen woningen in overleg met de Zwaluwstichting Nederland passende zwaluwnesten te plaatsen.