Woongoed Zeeuws-Vlaanderen

Telefoon: 0115-636000
E-mail: info@woongoedzvl.nl
KvK Zeeland: 21.01.31.49
BTW-nr: NL 002595849 B01
 

De huurwoning veranderen naar eigen smaak. DAT KAN!

Huren: zorgeloos en flexibel wonen
Aan het huren van een woning zitten voor- en nadelen.
Een groot voordeel is dat een huurder, in tegenstelling tot een eigenaar van een koopwoning, geen zorgen heeft als de buitenboel nodig aan een verfbeurt toe is, of als de kozijnen vernieuwd moeten worden.
Groot onderhoud is de verantwoordelijkheid van de verhuurder, in uw geval dus van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. Een ander voordeel is dat huurders flexibel zijn.
Als ze voor hun werk elders moeten gaan wonen, als de samenstelling van het huishouden of andere omstandigheden hen er toe noodzaken om naar een andere woning uit te zien, dan hoeven ze zich niet het hoofd te breken over wat er met hun huurwoning moet gebeuren.
Ze kunnen gewoon (met inachtneming van de opzegtermijn van een maand) de huur opzeggen en verhuizen.

Huuropzegging? Oorspronkelijke staat!
Een nadeel van huren kan zijn dat de huurwoning vaak niet aangepast kan worden aan de eigen woonwensen van een huurder, omdat de verhuurder, die eigenaar is, die aanpassingen niet accepteert.
Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, die als professionele verhuurder een volkshuisvestelijke taak heeft, kent dat probleem maar al te goed.
Bij huuropzeggingen zijn er vaak discussies met de huurders die hun huis moeten achterlaten in de staat waarin ze het betrokken hebben.
Wie dan zelf een niet-dragende wand heeft verwijderd, moet die weer terugplaatsen, wie een mooiere wc-pot heeft aangebracht, moet de oude weer terugbrengen, wie een parketvloer heeft gelegd, moet die er weer uithalen. En ga zo maar door.
Zo was dat officieel. Maar nu is er goed nieuws.

Goed nieuws
Woongoed Zeeuws-Vlaanderen beseft dat het zonde van het geld en de moeite van een huurder is, als hij een echte woningverbetering aanbrengt en hij moet die verbetering teniet doen als hij gaat verhuizen.
Bovendien vindt Woongoed Zeeuws-Vlaanderen het belangrijk dat haar huurders het naar hun zin hebben in hun huurwoning.
Als zoín huurder graag iets in het huis of appartement wil veranderen, dan vindt Woongoed Zeeuws-Vlaanderen dat dit in principe moet kunnen.

Heel veel mag. Niet alles.
Iedereen begrijpt dat een woning er niet slechter van mag worden.
Daarom mag er veel, maar niet alles.
Een dragende wand mag natuurlijk niet verwijderd worden, want dan wordt de constructie ondermijnd en er mogen ook geen plafonds van zachtboard aangebracht worden, omdat dan de brandveiligheid in gevaar is.

Spelregels
Er mag veel, maar wat er mag, moet met zorg uitgevoerd worden.
Woongoed Zeeuws-Vlaanderen gaat er niet van uit, maar wil toch wel graag voorkomen dat bij wijze van spreken iemand met twee linkerhanden een gat in het dak gaat zagen om daar een dakraam in aan te brengen.
Daarom zijn er een aantal spelregels.
Die houden in dat Woongoed Zeeuws-Vlaanderen moet weten wat iemand wil veranderen of aanpassen en bovendien moet er bij de uitvoering rekening gehouden worden met een aantal technische aspecten.

Toestemming van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen
Met het aanvraagformulier u kenbaar maken welke aanpassingen u in of rond uw woning wilt realiseren. 
Binnen drie weken krijgt u van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen wel of geen toestemming. Het kan echter voorkomen dat er omstandigheden zijn waarin Woongoed Zeeuws-Vlaanderen toch een aanvraag moet afwijzen. Als dat gebeurt, krijgt u dat met opgave van redenen te horen.
Als u in het verleden al heeft geklust, heeft u nog steeds de mogelijkheid om toestemming te vragen.
U kunt dan ook op het aanvraagformulier aangeven voor welke aanpassing u toestemming wilt.

Brochure

Aanvraagformulier


Als u iets aan de woning wilt veranderen dan kunt u de brochure en het aanvraagformulier bij Woongoed Zeeuws-Vlaanderen opvragen. Wij zullen deze dan zo spoedig mogelijk naar u toesturen. Ze zijn ook verkrijgbaar bij de publieksbalies van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen of via onze website aan te vragen.

Meer informatie kunt u krijgen door contact op te nemen met 0115-636000.
U kunt natuurlijk ook via info@woongoedzvl.nl meer informatie vragen.