Woongoed Zeeuws-Vlaanderen

Telefoon: 0115-636000
E-mail: info@woongoedzvl.nl
KvK Zeeland: 21.01.31.49
BTW-nr: NL 002595849 B01
 

Bent u op zoek naar een huur- of koopwoning of vrije kavel in Zeeuws-Vlaanderen?

Wonen in Zeeuws-Vlaanderen is bijzonder vanwege de unieke ligging tussen de Westerschelde en Vlaanderen. Een mooi stukje Nederland, grenzend aan België. In deze regio vindt u de ruimte, rust en vrijheid die elders in Nederland steeds schaarser wordt. Met een ruim aanbod aan huizen in steden, dorpen of buurtschappen, heeft Woongoed Zeeuws-Vlaanderen voor ieder budget een passende woning.

Onder de button Woningaanbod treft u een overzicht van de huurwoningen die op korte termijn beschikbaar zijn en een overzicht van de bestaande huurwoningen die wij verkopen. Tevens vindt u hier een overzicht van de vrije kavels die wij verkopen.

Heeft u belangstelling voor één van deze woningen? Voor de huurwoningen kunt u contact opnemen met één van onze woonconsulentes. Zij zijn telefonisch te bereiken via telefoonnummer 0115 – 63 60 00.

U kunt bij ons inschrijven voor huurwoningen. Wilt u inschrijven voor een koopwoning of een vrije kavel dan dient u zich in te schrijven bij de makelaar.

Kijk hier voor meer informatie over de procedure van inschrijving tot huurovereenkomst.


Passend toewijzen

Nieuwe regels voor het toewijzen van woningen: passend toewijzen

Bent u op zoek naar een sociale huurwoning? En heeft u met uw inkomen recht op huurtoeslag? Dan mogen woningcorporaties vanaf 1 januari 2016 alleen woningen tot een bepaalde huurprijs aanbieden. Dat heet ‘passend toewijzen’.

Waarom passend toewijzen?

Met het passend toewijzen wil de overheid ervoor zorgen dat mensen met de laagste inkomens niet een voor hen te dure woning kunnen huren. Maar ook dat huurders met een hoger inkomen niet een woning kunnen huren met een te lage huurprijs. Huishoudens krijgen door deze regeling een woning met een huur die aansluit bij hun inkomen. Woningcorporaties zijn verplicht om zich aan de nieuwe toewijzingsregels te houden.

Op welke woning mag u reageren?

Als u met uw inkomen recht heeft op huurtoeslag, dan kunt u in bijgevoegd overzicht zien voor welke woningen uit ons woningaanbod u in aanmerking komt. Let op: de nieuwe toewijzingsregels gelden alleen voor nieuwe huurcontracten. Verhuist u niet (of heeft u een hoger inkomen), dan verandert er voor u niets. Als uw inkomen onder de huurtoeslaggrens ligt, dan komt u in aanmerking voor een woning waarvan de huurprijs lager ligt dan €592,55 óf € 635,05 (afhankelijk van uw gezinsgrootte, zie overzicht). Inwonende kinderen tellen wel mee bij het aantal personen per huishouden, maar niet bij de berekening van het inkomen.

Inkomenstoets
Heeft u interesse in een huurwoning? Zorg dan dat u, vóórdat u zich inschrijft, in het bezit bent van een inkomensverklaring van de Belastingdienst! Wij zijn verplicht om uw inkomen te toetsen voordat wij u een woning toewijzen. Dit doen wij uitsluitend door middel van een recente inkomensverklaring. Een inkomensverklaring kunt u gratis aanvragen bij de Belastingdienst (0800-0543). Het duurt circa 5 werkdagen voordat u het formulier in uw bezit heeft. Vraag het dus op tijd aan!


Zeeuws-Vlaanderen uw nieuwe toekomst?

Op de website www.uwnieuwetoekomst.nl is informatie te vinden over de streek en over alle zaken die belangrijk zijn voor een fijn leven, zoals een woning, baan, school, recreatie en sport. Ook zijn er databases en uitgebreide zoekmogelijkheden voor woningen en vacatures. Meer weten? Kijk op uwnieuwetoekomst.nl